Zomerbijeenkomst Maximapark

Op woensdag 14 juli j.l. hebben wij met een aantal leden van onze club een prachtige wandeling gemaakt in het Maxima Park in het hart van Leidsche Rijn, onder leiding van een enthousiaste gids. De gids vertelde hoe het park is ontstaan, en dat er nog steeds nieuwe gedeeltes bij komen, onder architectuur , en met behulp van veel vrijwilligers.

Er is een collectie samengesteld van allerlei prachtige soorten planten en bloemen. Je kunt deze bloemenpracht zelfs voor je eigen tuin bestellen. We zagen de Parkpergola waarin schuilplekken en nestkasten voor bijen, vogels en vleermuizen geplaatst zijn.

Kunst is ook een onderdeel van het park. Er zijn Kijkbuizen met speciale voorwerpen, maar ook de Wood Chapel en de Barricade. De Barricade is gemodelleerd naar de studentenopstanden uit 1968 in Parijs en Turijn. Dit kunstwerk is onderdeel van Zingende Beelden, een theatrale wandelroute langskunstwerken in het Máximapark.

Om het park heen ligt een hele mooie fietsroute, Het Lint en dan is er ook nog de Vlinderhof, ontworpen door Piet Outolf. Wij hebben ervan genoten, en gaan zeker nog eens terug naar het mooie Máxima Park.

Ada

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *