Zomerbijeenkomst woensdag 10 augustus 2022

De tweede zomerbijeenkomst georganiseerd door de programmacommissie bracht ons over de wateren van de Nieuwkoopse Plassen.

24 dames, allen gekleed op zomerse temperaturen en de meeste getooid met een hoed of pet, kwamen s’ ochtends aan bij Tijsterman in Nieuwkoop.

Twee gidsen van Natuurmonumenten heetten ons van harte welkom en stipt 11.00 uur voeren we af. De fluisterboot Blauwjantje nam ons mee naar de mooiste plekjes in de plassen. Het zijn plassen en geen meer zo leerden we van onze gidsen want plassen (turf) zijn uitgegraven door mensenhanden en een meer is natuurlijk ontstaan.

Gedurende de 2 uur kwamen we heel wat weetjes te weten. De uitdrukking: je bent drie turven hoog;  dat zijn 3 turfjes op elkaar en is ca 45 cm hoog oftewel klein…Ook zagen we veel lisdodden; deze worden ook wel rietsigaren genoemd.

Ook kregen we uitleg over diversen bloem- en rietsoorten. Het was een gezellige en leerzame tocht. Ook aan de inwendige mens was gedacht. De door Madelief, dochter van Kitty, zelfgebakken koeken en brownies waren super lekker.

Om 1 uur meerden we aan en stond een heerlijke lunch klaar.

Kortom het was een geslaagde bijeenkomst.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *